1000 Miglia

15/06/2022 - 08:15 to 18/06/2022 - 20:15

Mille Miglia, është një festival i madh popullor me mjete historike, që ndodh në sfondin e skenografive më ndjellëse të shtatë rajoneve italiane, në gjendje të magjepsin miliona njerëz të të gjitha moshave.

Gara, e njohur ndryshe edhe si Freccia Rossa, lindi më 1927 si një garë shpejtësie për t’u bërë më pas një garë rregullsie, me pjesëmarrje të kufizuar për makinat e prodhuara jo më vonë se viti 1957.

Pas një ndërprerje për arsye sigurie, nisi të zhvillohet sërish më 1977 përgjatë aksit Brescia-Romë dhe kthim.

Emri Mille Miglia, rrjedh nga gjatësia e itinerarit që gjarpëron për 1600 km (ose një mijë milje). Rruga mban konstante pikën e nisjes e mbarimit në Viale Venezia në Brescia, në lartësinë e kopshteve Rebuffone.

Ky event spektakolar, është quajtur nga Enzo Ferrari si "gara më e bukur në botë”!

 

Për më shumë informacion: 

1000miglia


Apliko për t'u regjistruar në event

Të Dhëna Teknike Të Mjetit
Files must be less than 15 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.
Files must be less than 15 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.
Files must be less than 15 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.
Files must be less than 15 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.
Files must be less than 15 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.

Anëtarësime