BMW 635CS 1988< >
<
>

Modeli: BMW - 635CS

Prodhuesi: BMW 

Viti i prodhimit: 1988

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: BMW E24 është gjenerata e parë e serisë 6 BMW të llojit  Grand Tourer, e cila u prodhua nga janari 1976 deri në 1989 dhe zëvendësoi BMW E9 coupé.E24 u prodhua vetëm në modelin coupé me 2 dyer.E24 fillimisht u bazua në platformën E12 5 Series, derisa kaloi në platformën e sapo lëshuar E28 5 Series në 1982.Pasardhësi i E24, Seria E63 6, u lançua në vitin 2004 pas një ndërprerjeje 16-vjeçare. Edhe pse Seria E31 8 u lançua ndërsa prodhimi i E24 po përfundonte, Seria 8 konsiderohet një linjë e veçantë modeli dhe për këtë arsye nuk është pasardhëse e E2

Anëtarësime