MG TD

MG TD

Modeli: MG TD

Prodhuesi: MG (Morris, më vonë BMC), Angli

Viti i prodhimit: 1950

Zotëruesi: Apostol Papa (Iliria Palace)

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Seria MG T përmban një gamë automjetesh të hapura me dy vende, por me mbrojtje shumë të vogël ndaj ndryshimeve të motit. Seria T u prodhua nga MG (Morris Garage),midis viteve 1936 - 1955 dhe përfshinte MG TA, MG TB, MG TC, MG TD. Janë prodhuar afërsisht 30 000 njësi MG TD, nga të cilat rreth 23 000 u eksportuan në SHBA.