Vespa 150cc Vbb

Vespa 150cc Vbb

Modeli: Vespa 150cc Vbb

Prodhuesi: Piaggio&Co

Viti i prodhimit: 1963

Zotëruesi: Marsel Preci

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: VBA / VBB janë emërtimet e Vespave sipas parashtesave të numrave të tyre VIN. VBA / VBB janë modelet 150cc dhe VNA / VNB është prefiksi për modelet 125cc. "A" kanë qenë prodhimet e para të cilat u pasuan nga modelet "B" kur u rrafshua pjesa e pasme e shasisë. VBB zëvendësoi VBA në 1960 dhe prezantoi një kuti ingranazhesh shumë të nevojshme për skuterët më të vegjël. Më parë, katër ingranazhe ishin rezervuar vetëm për pjesën e sipërme të linjës Gran Sport. VBB / VBA ka një dizajn të bukur dhe klasik si G.S.150.