Vespa N50 (small frame)

Vespa N50 (small frame)

Modeli: Vespa N50 (small frame) 

Prodhuesi: Piaggio&Co

Viti i prodhimit: 1968

Zotëruesi: Jerin Panoti

Vendndodhja: Pogradec

Përshkrim: Vespa 50 N (e definuar në zhargon "vespina") "N"(Normale), ka lindur në Pontedera dhe u prezantua gjatë Moto Show në Milano, më 6 Tetor 1963. Konsiderohet si projekti i fundit që mban emrin e Corradino D'Ascanio, inxhinieri i cili ka projektuar prototipin e parë Vespa.