Retro Club

RETRO Club mbledh të gjithë miqtë e platformës online www.retro.al për të diskutuar bashkërisht mbi tematika të ndryshme për mjetet historike si psh: organizim eventesh, ftesa për pjesëmarrje në aktivitete të ndryshme, sugjerime e këshilla.

Në këtë komunitet realizohet komunikimi dhe njohja midis koleksionistëve dhe të pasionuarve për të shkëmbyer informacione dhe sugjerime mbi mjetet me vlera historike.

Pullat RETRO të koleksionit shqiptar të mjeteve hi...

12 / 10 / 2023

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor në bashkëpunim me Postën Shqiptare e në vijimësi të projektit Retro Albania, koleksionit shqiptar të mjeteve historike si pjesë e trashëgimisë së Automotorizimit Shqiptar dhe zhvillimit të saj, në jubileun e 110...

Rejna’s Roll Call Of Retro Renaults

13 / 06 / 2023

Amongst the many cars that caught my eye at Tirana, Albania, for the display that Retro Albania had put together at the centre of town, Skandenberg Square, there were a couple of lovely Renaults in very fine fettle. And then en route to the town of Peshkopi, when we took a...

Passion In Peshkopi: The Tale Of A City That Fell...

13 / 06 / 2023

Two days after the symposium, Retro Albania organized a display of historic vehicles in Peshkopi, and I had the honour of joining the wonderful team that runs the organization. Peshkopi is situated in the county of Dibër, acknowledged as the poorest region in Albania. The mayor...

M20 Pobeda: Jumpin’ Jack Flash is a GAZ GAZ GAZ…

30 / 05 / 2023

Russian cars have never been that commonplace in India, although a few Volgas, Moskvitchs and Ladas have made it to our shores, mostly imported by the Russian embassy and consulates in the metropolitan cities. Sadly, very few are known to survive. The rarest of them all though,...

The Jiefang C-30: A Red Fire Tender That Ruled Whe...

30 / 05 / 2023

It is quite possible that you have never come across this truck before, or for tha matter, the brand name either…unless you have been into deep China, where a few of these may be surviving at construction sites or the remote countryside. In fact, despite thousands produced, very...

Kalendari i aktiviteteve për vitin 2023

08 / 03 / 2023

  Apliko për t’u regjistruar në event (për eventet e ardhshme)   11 Mars – Retro Elbasan  Dita e verës në qytetin e Elbasanit do të sjellë një ngjarje të veçantë për të gjithë të apasionuarit e mjeteve historike Retro. Në datën 11 Mars, një ekspozitë e rrallë e mjeteve...

11 Femra që ndryshuan industrinë automotive dhe m...

07 / 03 / 2023

Bertha Benz | Ferrotat dhe udhëtimi i parë me makinë Bertha Benz u lind në vitin 1849 në Gjermani, kur femrave u ishte ndaluar aksesi në arsimin e lartë. Ajo u martua me një inxhinier të ri, Carl Benz dhe e mbështeti atë në drejtimet e tij në karrierë, emocionalisht dhe...

Anëtarësimi në FIVA

24 / 01 / 2023

Në 19 Nëntor 2022, Retro Albania bëhet pjesë e Federatës Ndërkombëtare të Mjeteve Historike (FIVA), familja mbarëbotërore për mbrojtjen, ruajtjen dhe promovimin e mjeteve historike, ku bëjnë pjesë 109 shtete dhe një flotë prej mbi 1.5 milionë mjete koleksioni. Delegacioni i...

Një kartolinë Retro nga Saranda

31 / 05 / 2022

Fundjava e 21-22 Maj 2022, ishte shpërthyese në skenën e shëtitores së Sarandës mbushur me mjetet Retro. Saranda na ftoi të rizbulonim vlerat e bukuritë e rivierës shqiptare, kështu koleksioni i mjeteve historike shqiptare u ekspozua dhe ngjyrosi një pjesë të madhe të zonës më...

Një tiradë nostalgjie ndezur nga Retro

04 / 02 / 2022

Teksa endesha online dhe pashë lajmin se Posta Shqiptare ka përzgjedhur automjete nga koleksioni Retro Albania, si editim filatelik për vitin 2022, më përshkoi lirisht një tis nostalgjie dhe kjo, sidoqoftë, mbetet një proces ndërmendjeje intime që kryhet në qetësi. Si...

Një udhëtim targash në Shqipërinë e ndaluar dikur...

14 / 04 / 2021

Tridhjetë vite më parë, kur president i SH.B.A ishte George H.W.Bush, Jugosllavia ishte akoma një shtet dhe 173,000 bunkerë prej betoni akoma shënonin peisazhin shqiptar, vendosa të kaloj në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë së paarritshme asokohe, me qëllim për të...

Retro Personazh Nga Karantina Gentian Bici

01 / 05 / 2020

Përshëndetje Z. Gentian Bici! Si jeni? Përshëndetje! Si i keni kaluar këto ditë brenda në shtëpi të izoluar? Të them të drejtën nuk e kam ndjerë shumë karantinën sepse 1 muaj e gjysmë i bëra në Korçë, me punët e fshatit atje, deri diku e kaluam. Mund të flisni pak për...

Njoftim për të gjitha institucionet mbiidentifikim...

29 / 01 / 2020

Njoftim për të gjitha institucionet mbi identifikimin dhe inventarizimin e mjeteve që paraqesin rëndësi historike e koleksionimi! Të nderuar, Ju bëjmë me dije se në vendimin nr.880, datë 24.12.2019 “Për disa shtesa dhe ndryshime në Vendimin nr.153, datë 7.4.2000, të Këshillit...

“N’GAZ” – 20 vjetori i Drejtorisë së Përgjithshme...

02 / 11 / 2019

Fjala e kryeministrit në 20-vjetorin e themelimit të DPSHTRR, koleksioni “RETRO” Zonja dhe zotërinj Në fakt, mund të jetë pak absurde që si njeriu i vetëm në këtë takim, që nuk di t’i japë makinës, të mbaj dhe fjalën e rastit. Por besoj që Shqipëria nuk është asnjëherë më...

Pandival 1.1

16 / 09 / 2019

Retro.al i bashkohet këtë të Dielë, më 22 Shtator, eventit Pandival 1.1, i cili është edicioni i parë i festivalit shqiptar kushtuar gjeneratës së parë të Fiat Panda. Do jemi te Tirana Social Center së bashku me Panda Club Albania, duke mbështetur organizimin dhe promovimin e...

Pages

Anëtarësime