Mirësevini në RETRO - Koleksioni Shqiptar
Platforma online ku ndajmë dashurinë për mjetet historike si vlera arti, teknologji, dizajn, mjeshtëri e krijimtari të paharrueshme.
RETRO është projekti i shumëpritur dhe shumëdëshiruar nga mjeshtrat, restauruesit dhe koleksionuesit e ciklomotorave dhe automjeteve të hershme dhe me interes historik.
 RETRO lindi për të jetëzuar një trashëgimi deri sot pa status dhe për të promovuar e ekspozuar sa më shumë mjete dhe kujtesë automotorizimi me interes historik, si dhe për të ofruar informacione, shërbime dhe lehtësira për këtë aktivitet pasionant me ndjeshmëri kaq të veçantë.
Regjistrohu dhe bëhu pjesë e koleksionit shqiptar virtual!
NDA PASIONIN, SHTO KOLEKSIONIN

 

 

Të fundit nga koleksioni

Shtuar më: 05/10/2021

Shelby Cobra (replika)

Shtuar më: 05/10/2021

Lancia Fulvia

Shtuar më: 04/09/2021

Chevrolet Corvette

Shtuar më: 24/08/2021

Fiat 500

Shtuar më: 18/08/2021

Chevrolet Nova Cabrio

Shtuar më: 30/07/2021

Pontiac Bonneville

Shtuar më: 30/07/2021

Cadillac Coupe de Ville

Shtuar më: 30/07/2021

Gaz M24 Volga

Shtuar më: 30/07/2021

Volkswagen Beetle 1300

Shtuar më: 29/07/2021

Cadillac Coupe de Ville

Shtuar më: 29/07/2021

Citroën 11B Traction Avant

Shtuar më: 29/07/2021

Lotus Esprit SE

Kartolina Retro

Personazhe

RETRO Personazh - Lorenc Dhima

Dashurinë për mjetet historike si vlera arti, teknologji, dizajn, mjeshtëri e krijimtari të paharrueshme, në këtë komunitet koleksionistësh shqiptarë, e jetojmë edhe nëpërmjet pasionit e mjeshtërisë së Lorenc Dhima!

I njohur për restaurimet e Fiat-eve më së shumti, por jo vetëm, ndjekim një intervistë të shkurtër me rrëfime personale të tij.

Faleminderit Lorenc për intervistën...

Retro Personazh Nga Karantina Gentian Bici

Distancim fizik PO, distancim virtual JO!

Nuk mund të kalonte kjo periudhë, pa disa biseda të ngrohta e miqësore me personazhe simpatike RETRO!

Gentian Bici, një koleksionist i apasionuar me Volkswagen T2 (1973), na tregon në një komunikim origjinal brenda mjetit të tij, nismën dhe historinë e pasionit për...

Enea Dauti

Prej 10 vitesh, Enea Dauti, është jo vetëm adhurues i mjeteve të reja dhe sportive, por edhe një koleksionist i apasionuar pas mjeteve të epokës! Nëpërmjet punës së tij, ka importuar disa mjete me interes historik, të cilat i ka rikonstruktuar dhe rishitur në tregun shqiptar.

Pjesë e koleksionit “Retro” të tij janë: Cadillac Eldorado 8.2 i 1970 dhe Lincoln Continental 5.0 i 1979 ndërsa...

RETRO Personazh - Zhani Ziçishti

Zhani Ziçishti, i njohur për publikun shqiptar si një aktor e artdashës Korçar, na zbulon që pasioni i tij nuk janë vetëm skena e teatrit dhe e filmit, por edhe një "Kuqalashe që peshon 1 ton e 355 kg" siç e përmend dhe vetë ai në intervistë. Me një kujdes ndaj çdo detaji për të ruajtur origjinalitetin e kësaj makine të veçantë, Zhani është i angazhuar dhe i gatshëm për të ndihmuar komunitetin...

Erion Kurti

Erion Kurti, një sipërmarrës shqiptar, i apasionuar pas turizmit i cili jeton në Itali, zotëron një Fiat 500 me vit prodhimi 1971. Bashkë me pjesëtarët e familjes, arriti t’a restaurojë brenda një muaji gjatë vitit 2018 dhe e quajtën “VITA”. I lidhur me kulturën italiane, Erioni ka vendosur që makina të përfaqësojë këtë stil duke e pajisur me një shportë pikniku në pjesën e pasme të makinës,...