Personazhe

Autobiografi në RETRO

Personazhe që kanë bashkëjetuar me koleksionimin dhe restaurimin e mjeteve historike në vendin tonë. Sakrifica, nostalgji, art e dhembshuri me shpirt!


Rejna Kulla

#PasioniNukNjehGjini

Një nga personazhet më të dashura të RETRO, Rejna Kulla, ndau me ne pasionin e saj për mjetet dhe restaurimin e tyre, si edhe për koleksionimin e artefakteve e objekteve historike. Një histori dashurie për mjetet, e nisur që në fëmijëri, e që e ka shoqëruar deri vonë me bashkëshortin dhe bashkëudhëtarin e saj, Gentin. Në javën kushtuar forcës së gruas, #8Mars, Rejna jep mesazhin e fortë që gratë duhet të ndjekin pasionin e tyre, të ecin gjithmonë përpara dhe mos ndalen para pengesave! 

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Rejna Kulla

Lorenc Dhima

Dashurinë për mjetet historike si vlera arti, teknologji, dizajn, mjeshtëri e krijimtari të paharrueshme, në këtë komunitet koleksionistësh shqiptarë, e jetojmë edhe nëpërmjet pasionit e mjeshtërisë së Lorenc Dhima!

I njohur për restaurimet e Fiat-eve më së shumti, por jo vetëm, ndjekim një intervistë të shkurtër me rrëfime personale të tij.

Faleminderit Lorenc për intervistën!

Së shpejti intervista të tjera, me personazhe e karaktere RETRO! 

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Lorenc Dhima

Gentian Bici

Distancim fizik PO, distancim virtual JO!

Nuk mund të kalonte kjo periudhë, pa disa biseda të ngrohta e miqësore me personazhe simpatike RETRO!

Gentian Bici, një koleksionist i apasionuar me Volkswagen T2 (1973), na tregon në një komunikim origjinal brenda mjetit të tij, nismën dhe historinë e pasionit për #MjetetHistorike!

Faleminderit Genti për intervistën!

Lexo më shumë

#RetroPersonazhNgaKarantina_Gentian Bici

Enea Dauti

Prej 10 vitesh, Enea Dauti, është jo vetëm adhurues i mjeteve të reja dhe sportive, por edhe një koleksionist i apasionuar pas mjeteve të epokës! Nëpërmjet punës së tij, ka importuar disa mjete me interes historik, të cilat i ka rikonstruktuar dhe rishitur në tregun shqiptar.

Pjesë e koleksionit “Retro” të tij janë: Cadillac Eldorado 8.2 i 1970 dhe Lincoln Continental 5.0 i 1979 ndërsa mjeti më i vjetër është modeli Mercedes Benz S Class 220, prodhuar 60 vite më parë, në vitin 1959. N’Timon me Pasion!

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Enea Dauti

Zhani Ziçishti

Zhani Ziçishti, i njohur për publikun shqiptar si një aktor e artdashës Korçar, na zbulon që pasioni i tij nuk janë vetëm skena e teatrit dhe e filmit, por edhe një "Kuqalashe që peshon 1 ton e 355 kg" siç e përmend dhe vetë ai në intervistë.

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Zhani Ziçishti

Erion Kurti

Erion Kurti, një sipërmarrës shqiptar, i apasionuar pas turizmit i cili jeton në Itali, zotëron një Fiat 500 me vit prodhimi 1971. Bashkë me pjesëtarët e familjes, arriti t’a restaurojë brenda një muaji gjatë vitit 2018 dhe e quajtën “VITA”. I lidhur me kulturën italiane, Erioni ka vendosur që makina të përfaqësojë këtë stil duke e pajisur me një shportë pikniku në pjesën e pasme të makinës, verë dhe muzikë italiane , duke e veshur Fiatin me dashuri, origjinalitet dhe frymë Retro.

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Erion Kurti

Mihal Hobdari

Pershkrim: Mihal Hobdari, i përkushtuar në profesionin e mekanikut për më shumë se 50 vjet, ndan pasionin për mjetet në rubrikën ‘’RETRO Personazh” duke udhëtuar në kujtime.

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Mihal Hobdari

Arben Prrenjasi

Jemi ndalur në Show Room “RON” të z. Arben Prrenjasi, një nga koleksionistët më të mirënjohur të mjeteve historike shqiptare!

Brendia e muzeut shumëngjyrësh dhe aromat të kujtonin Shqipërinë e vjetër, epokat historike, ndaj dhe ndjesia ishte si të ishe plotësisht banor i asaj periudhe. Për më shumë ju ftojmë të ndiqni videon.

Falenderojmë z. Prrenjasi që u bë pjesë e #Retro - Koleksioni Shqiptar! 

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Arben Prrenjasi

Klodjan Kapiti

Klodjan Kapiti, koleksionisti nga Durrësi i automjeteve të byrosë politike e jo vetëm, ndan me miqtë e koleksionit shqiptar RETRO historinë si lindi dashuria për mjetet historike.

Një pasion i mbruajtur që në vitet e hershme të fëmijërisë nëpërmjet babait dhe dajave të tij, gjithashtu të apasionuar pas mjeteve. Aktualisht, z. Kapiti ka 8 makina në koleksionin e tij dhe është marrë me restaurimin e tyre prej më se 30 vitesh.

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Klodjan Kapiti

Përparim Kolasi

Përparim Kolasi është mjeshtri me origjinë nga Erseka i cili gjithë dashurinë dhe pasionin ia ka dedikuar mjeteve historike.

I lindur më 1955 (një vit më i ri se GAZ-69 i 1954 mjeti i tij i preferuar), u diplomua në Shkollën e Lartë të Oficerëve në 1976, e prej atij viti karriera e tij njohu vetëm ngritje.

Lexo më shumë

RETRO Personazh - Përparim Kolasi

Anëtarësime