Alfa Romeo Spider 1984< >
<
>

Modeli: Alfa Romeo Spider

Prodhuesi: Alfa Romeo 

Viti i prodhimit: 1984

Zotëruesi:  Amarildo Panda

Vendndodhja: Fier

Përshkrim: Seria e III e Alfa Romeo Spider që doli në treg në vitin 1982 ishte modeli i parë i ri me një sistem injeksioni elektronik BOSCH. Dy motorët e vetëm të këtij modeli ishin ai 2000cc dhe 1600cc. I pari mori vëmendjen më të madhe, jo vetëm prej fuqisë por edhe për shkak se ishte i vetmi motor i ofruar për tregun Amerikan, një treg që pati impakt në zgjdhjen e problemeve financiare të kohës që kishte marka, e cila u ble nga Fiat në vitin 1986.
1 vit pas daljes në treg, Spider pësoi disa ndryshime: si vendosja e gominave në parakolp duke u inkorporuar me maskarinën, kurse në pjesën e pasme u shtua gomina jo vetëm në prapakolp, por u vendos edhe një bisht i vogël me po të njëjtin material.

Anëtarësime