Alfa Romeo Spider 1978< >
<
>

Modeli: Alfa Romeo Spider

Prodhuesi: Alfa Romeo 

Viti i prodhimit: 1978

Zotëruesi: Shkëlqim Demrixhiu

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: 

Alfa Romeo Spider është një model kult në historinë e automjeteve. Kjo veturë e njohur gjithashtu si Alfa Romeo 2000 Spider Veloce, është një kabriolet sportive me dy vende. Modeli Spider u prezantua për herë të parë në vitin 1966 dhe prodhimi i tij vazhdoi deri në vitin 1993.

Versioni i vitit 1978 i Alfa Romeo Spider është pjesë e gjeneratës së dytë, i cili u prodhua nga viti 1970 deri në vitin 1982. Në krahasim me paraardhësin e tij, brez i ri përfshiu përditësime të ndryshme mekanike, të cilat përmirësuan performancën dhe përvojën e drejtimit.

Alfa Romeo Spider i vitit 1978 është i pajisur me një motor 2.0-litër, që prodhon rreth 130 kuaj fuqi. Shpejtësia maksimale e këtij modeli është rreth 193 km/h, dhe përshpejtimi nga 0 në 97 km/h merr rreth 9 sekonda. Ky model ka pesë marshe me transmisionin e tij standard.

Dizajni i Alfa Romeo Spider është një kombinim i elegancës dhe sportivitetit. Kjo veturë ka një profil tërheqës me forma të buta dhe kryqëzime elegante. Kabina e hapur e kabrioletit ofron një përvojë tërheqëse të vozitjes, duke lejuar shoferin dhe pasagjerët të gëzojnë erën dhe diellin.

Alfa Romeo Spider është një simbol i stilit italian dhe pasionit për automjetet sportive.

Anëtarësime