BMW E24 - 635CSi 1988< >
<
>

Modeli: BMW E24 - 635CSi

Prodhuesi: BMW 

Viti i prodhimit: 1988

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: 

BMW E24 635CSi është një model i serisë 6 të BMW-së, i cili u prodhua nga viti 1976 deri në vitin 1989. Ky model është një coupe me dyer, i kategorizuar si Grand Tourer. E24 zëvendësoi modelin BMW E9 coupe dhe ishte gjenerata e parë e serisë 6.

Në fillim, E24 u bazua në platformën E12 të serisë 5 të BMW-së, por më vonë, në vitin 1982, kaloi në platformën e re të E28 të serisë 5. Ky model ishte i disponueshëm vetëm në formën e coupe me dyer.

Pas përfundimit të prodhimit të E24, pasardhësi i tij ishte Seria E63 6, i cili u prodhua për herë të parë në vitin 2004, pas një ndërprerjeje prej 16 vitesh. Është interesante të përmendet se megjithëse Seria E31 8 u prodhua gjatë periudhës së fundit të prodhimit të E24, Seria 8 konsiderohet si një linjë e veçantë e modeleve dhe nuk është pasardhësi direkt i E24.

Anëtarësime