Chevrolet Nova Cabrio

Chevrolet Nova Cabrio

Modeli: Chevrolet Nova Cabrio

Prodhuesi: Chevrolet

Viti i prodhimit: 1962

Zotëruesi: Vladimir Vakaj

Vendndodhja: Durrës

Përshkrim: Chevrolet Chevy II/Nova është një makinë e vogël e prodhuar nga Chevrolet, e prodhuar gjatë  viteve 1962 deri 1979, dhe 1985 deri 1988. Nova ishte modeli kryesor në formacionin Chevy II deri në vitin 1968. Pllaka e emrit Chevy II u hoq pas vitit 1968, me Nova e cila u bë pllakë emri për të gjitha modelet nga viti 1969 deri në 1979.  Nova u zëvendësua nga Chevrolet Citation 1980 e prezantuar në pranverën e vitit 1979. Pllaka e emrit Nova u kthye në 1985, e prodhuar deri në 1988 si një makinë S, prodhuar nga NUMMI, nënkompakt bazuar në rrotën e përparme makinë, Toyota Sprinter me bazë në Japoni.