Citroën 11B Traction Avant

Citroën 11B Traction Avant

Modeli: Citroën 11B Traction Avant

Prodhuesi: Citroën

Viti i prodhimit: 1954

Zotëruesi: Gjenarin Kapcari

Vendndodhja: Shkodër

Përshkrim: Citroën Traction Avant ishte një varg makinash kryesisht me 4 dyer dhe makina ekzekutive, me motorë katër ose gjashtë cilindra, prodhuar nga prodhuesi francez Citroën nga viti 1934 deri në 1957. U prodhuan afërsisht 760,000 njësi. Megjithëse emri i makinës theksoi shpërndarjen e saj të fuqisë me rrota të përparme ("Traction Avant" do të thotë fjalë për fjalë "tërheqje përpara"), makina u dallua të paktën po aq nga profili dhe pozicioni i saj shumë më i ulët - i bërë i mundur nga mungesa e një shasie të veçantë nën trupin unitar të makinës - duke e dalluar atë vizualisht nga bashkëkohësit e saj.