Fiat 1100

Mjeti Fiat i vitit 1930, i përdorur nga Enver Hoxha gjatë Luftës së II Botërore

Fiat 1100

Modeli: Fiat 1100

Prodhuesi: Fiat

Viti i prodhimit: 1937

Zotëruesi: Lorenc Ciko

Vendndodhja: Durrës

Përshkrim: Makina historike është e tipit “ Fiat 1100”, prodhim i vitit 1937 dhe sot mban targën DR9322D. Mjeti kaloi në pronësi të Qirjako Ciko në vitin 1957, i cili e bleu në ankand për 62 000 Lekë(shumë e konsiderueshme për atë periudhë – e afërt me pagesën njëvjeçare të një punonjësi).  Kjo makinë u përdor për rreth 10 vite nga Z.Qirjako dhe familja e tij deri në vitin 1967; gjatë kësaj periudhe nuk u lejuan më makinat private. Në vitin 1986 z.Qirjako zbulon një të fshehtë tronditëse për makinën e tij e cila tashmë qëndronte në oborrin e shtëpisë për gati 19 vite. Për më shumë informacion në lidhje me historinë e kësaj makine, lexoni artikullin në link: Vetura e përdorur nga Enver Hoxha gjatë Luftës së II-të Botërore. https://telegrafi.com/vetura-e-perdorur-per-atentate-nga-enveri-gjate-lu...