Fiat 124 Spider (Pininfarina Coupé).

Fiat 124 Spider (Pininfarina Coupé).

Modeli: Fiat 124 Spider (Pininfarina Coupé).

Prodhuesi: Fiat

Viti i prodhimit: 1985

Zotëruesi: Asllan Luku

Vendndodhja: Durrës

Përshkrim: Spider 124 është prezantuar për herë të parë në vitin 1966, i projektuar dhe nga Serxho Pininfarina. Versioni Coupé dhe Spider "124" e cila vazhdoi të prodhohej, nën emrin e Fiat Spider, vetëm për tregun amerikan. Këto dy versione u shitën për herë të parë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës që nga viti 1968.