Fiat 500 - Topolino

Fiat 500 - Topolino

Modeli: Fiat 500 - Topolino

Prodhuesi: Fiat

Viti i prodhimit: 1953

Zotëruesi: Muzeu Ron

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Mjeti është restauruar nga zotëruesi. Në Korrik 1957 Fiat prezantoi Fiat 500, një makinë shumë e vogël me një motor me dy cilindra dhe një shpejtësi maksimale prej 85 kilometrash në orë. Kjo makinë e vogël ka pasur një rëndësi të veçantë në jetën e shumë italianëve . Që nga viti 1952 qarkullonte një thashetheme se Fiat po planifikonte të ndërtonte një makinë të vogël ekonomike. Fiat Nuova 500 ("i ri" për ta dalluar atë nga Fiat 500, i nisur në vitin 1936 i njohur me emrin: "Topolino") ka lindur në një periudhë delikate të historisë italiane: domethënë në një fazë tranzicioni që fillon nga Rindërtimi i periudhës së pasluftës , deri në ardhjen e periudhës së njohur si "bumi" i viteve 60.