Ford Customline 1952< >
<
>

Modeli: Ford Customline

Prodhuesi: Ford

Viti i prodhimit: 1952

Zotëruesi:  Vasil Rafti

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim:

Modeli Ford Customline mban një vend të rëndësishëm në historinë e kompanisë Ford Motor. U prezantua për herë të parë në vitin 1952 si pjesë e linjës së Fordit pas Luftës së Dytë Botërore. Customline ishte pozicionuar mes modelit bazë dhe modeleve më të avancuara, duke ofruar një balancë midis kostos dhe cilësisë.

Gjatë viteve të prodhimit të tij, Ford Customline kaloi nëpër disa ndryshime dhe përditësime. Përveç dizajnit të veçantë me linja rrumbullake, ai përfshiu përparime teknologjike të ndryshme dhe rishikime të stilit. Këto përditësime synonin të përmbushin kërkesat dhe preferencat e ndryshme të konsumatorëve.

Customline ishte i pajisur me një gamë opsionesh motori, duke përfshirë motorë me gjashtë cilindra dhe V8, duke i dhënë klientëve zgjedhje në bazë të fuqisë dhe performancës që dëshironin.

Customline u vlerësua për besueshmërinë, durueshmërinë dhe përvojën e përgjithshme të drejtimit. Ai fitoi popularitet te familjet dhe individët që kërkonin një mjet të bukur dhe funksional, që ofronte komoditet dhe ndryshueshmëri.

Prodhimi i Ford Customline vazhdoi deri në vitin 1956, kur u zëvendësua në fund nga Ford Fairlane, që vazhdoi disa nga elementët dhe karakteristikat e tij të dizajnit. Customline mbetet një model ikonik në historinë e Fordit, duke përfaqësuar një epokë të dizajnit dhe inovacionit automobilistik që vlerësohet sot nga entuziastët dhe koleksionistët.

 

Anëtarësime