Ford Mustang 1965< >
<
>

Modeli: Ford Mustang

Prodhuesi: Ford Motor Company

Viti i prodhimit: 1965

Vendndodhja: Durrës

Zotëruesi: Redi Balteza

Përshkrim: Le të flasim për Ford Mustang, një makinë amerikane që është bërë një ikonë e një kombi dhe ka paraqitur veten në disa filma. Në Gusht 2018, Ford Mustang festoi një moment të rëndësishëm duke shitur makinën e tij të 10 milionitë.

Historia e Mustang-ut nisi në vitin 1961 kur Lee Iacocca, drejtori i përgjithshëm i Ford Division, shprehu vizionin e tij për krijimin e një makine tërheqëse që do të kapte interesin e një audience të gjerë. Kjo rezultoi në zhvillimin e një coupe me dy dyer, katër ulëse, që peshonte më pak se 1.2 tonë dhe që nuk ishte më gjatë se 4.5 metra.

Një nga faktorët kyç që kontribuoi në suksesin e saj ishte gama e gjerë e mundësive për personalizim. Çdo blerës kishte mundësinë të personalizonte Mustang-un e tij, duke e bërë atë të dallohej në mënyrë unike nga të tjerët.

Ford Mustang-u u hodh zyrtarisht në shitje më 17 Prill 1964, por ai u shfaq në rrugët e Shteteve të Bashkuara disa ditë përpara datës zyrtare. Gail Wise, një 22-vjeçare e cila sapo kishte filluar karrierën si mësuese dhe dëshironte një makinë kabrio, pati privilegjin të blinte Mustang-un e parë, i cili ishte parashikuar për shitje më 15 Prill 1964. Njerëzit u rreshtuan me entuziazëm jashtë dyqaneve të Ford-it, rezultuar me rreth 22,000 makina të shitura në ditën inaugurale.

Gjatë ekzistencës së tij afër 60-vjeçare, Mustang-u ka paraqitur shumë edicione speciale, siç janë Mach 1 ose Foxbody, dhe më së fundmi, Mach E, një SUV elektrik nga Ford. Përveç kësaj, Mustang-u ka luajtur rolet e veçanta në shumë filma, ku një nga rolet më të paharrueshme ishte në filmin "Bullitt" (1968), me aktorin Steve McQueen.

Anëtarësime