Ford Mustang

Ford Mustang

 

Modeli: Ford Mustang

Prodhuesi: Ford Motor Company

Viti i prodhimit: 1968

Zotëruesi: Devi Gjermeni

Vendndodhja: Lushnjë

Përshkrim: Ford Mustang u prezantua zyrtarisht gjatë Panairit Botëror në New York më 17 Prill 1964. Vetëm gjatë ditës së parë të prezantimit u shitën më shumë se 20 000 njësi. Ky automjet, fillimisht u bazua në platformën e gjeneratës së dytë "Ford Falcon" të Amerikës së Veriut. Modeli i vitit 1969 erdhi me përmasa më të mëdha, duke i dhënë kështu më tepër rëndesë dhe hijeshi trupit të automjetit.