Ford Thunderbird 1967< >
<
>

Modeli: Ford Thunderbird 

Prodhuesi: Ford Motor Company

Viti i prodhimit: 1967

Zotëruesi: Engjëllush Hasaj

Vendndodhja: Vlorë

Përshkrim:

E lançuar në vitin 1957, Ford Thunderbird Roadster, ishte një makinë që tërhoqi vëmendje menjëherë. Emri i kësaj makine i ka rrënjët në mitologjinë indiane amerikane. Thunderbird ishte një zog-totem i disa fiseve dhe në të njëjtën kohë një personazh folklorik. Ky model, dallueshmërisht nga modelet sportive të atyre viteve, u pozicionua në treg si një "Makinë Personale", me të cilin pati shumë sukses, me mbi 3,500 porosi brenda 10 ditëve që nga debutimi në treg.

Anëtarësime