Lancia Fulvia 1971< >
<
>

Modeli: Lancia Fulvia

Prodhuesi: Lancia

Viti i prodhimit: 1971

Zotëruesi:  Eder Pjetra

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Lancia Fulvia është një makinë e prodhuar nga prodhuesi i makinave në Torino Lancia nga viti 1963 deri në 1976 me 3 lloje të ndryshme karrocerie: sedan me 4 dyer, Coupe dhe Sport Zagato coupé. Nga sedani, në vitin 1965, u krijua një Coupe elegante dhe sportive, e cila mori një nivel të mirë shitjesh, falë bukurisë së linjës dhe, më vonë, impulsit që rrjedhin nga fitoret e shumta në garat e garave, duke arritur kulmin në pushtimi i Kampionatit Ndërkombëtar të Rally -t të vitit 1972 (paraardhës i Kampionatit Botëror të Rally -t i cili do të krijohet vitin e ardhshëm). Projektuar nga Piero Castagnero, i cili sipas deklaratave të tij u frymëzua nga motoskafi Riva, Fulvia Coupé (e ndërtuar në fabrikën Lancia në Chivasso) është një berlinetë sportive 2 plus 2 vendëshe, me një pamje me vëmendje në detajet më të vogla (të tilla si pult). i mbuluar me dru të vërtetë) i ndihmuar nga një konfigurim i shoferit të garave. Në realitet, ngjashmëritë e vijës së përparme dhe anësore me prototipin e paraqitur nga Giovanni Michelotti në Motor Show në Turin në 1961, në mekanikën Fiat 1300/1500, janë mjaft të dukshme.

Anëtarësime