Lincoln Continental Mark IV 1973< >
<
>

Modeli:Lincoln Continental Mark IV

Prodhuesi: Lincoln

Viti i prodhimit: 1973

Zotëruesi: Ylli Jahja

Vendndodhja: Laç

Përshkrim:

Lincoln Continental Mark IV është një model i shquar i prodhuar nga Lincoln, midis viteve 1972 dhe 1976. Mark IV ishte brezi i katërt i serisë Continental dhe prezantoi ndryshime të rëndësishme në dizajnin dhe performancën e modelit të tij paraardhës.

Në ato vite, ndjeshmëria ndaj efiçencës dhe nevoja për më shumë efikasitet u rritën, çka çoi në ndryshime në dizajnin dhe dimensionet e makinës. Gjatësia totale u zvogëlua për 508mm dhe largësia midis aksit u reduktua, gjithashtu edhe pesha totale u zvogëlua me 250kg. Megjithatë, edhe pse më e vogël, Lincoln Continental Mark IV mbeti një makinë e qëndrueshme dhe e kompletuar, duke ruajtur elementët klasikë të stilit të makinave Lincoln.

Lincoln Continental Mark IV prezantoi një dizajn tërheqës dhe të rafinuar. Kofano i gjatë klasik dhe fenerët vertikale ishin veçoritë kryesore të tij. Fenerët kishin kapakë që i mbulonin, ndërsa bagazhi kishte formën e gomës rezervë. Këto elemente dizajni ishin të përshtatshme me modën e viteve 1970.

Mark IV u ofrua në tre versione: baza, Signature Series dhe Designer Editions. Versioni bazik ishte i pajisur me një motor V8 5.0 litër që prodhonte 134 kuaj fuqi. Si opsion, ishte ofruar një motor Windsor V8 5.8 litër. 

  

Anëtarësime