Lincoln Continental Mark V

Lincoln Continental Mark V

Modeli: Lincoln Continental Mark V

Prodhuesi: Lincoln

Viti i prodhimit: 1978

Zotëruesi: Arben Prrenjasi

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Lincoln Continental Mark V, viti 1975, një veturë personale luksoze që u tregtua nga sektori Lincoln i Ford Motor Company nga vitet e modelit 1977 deri 1979 në Amerikën e Veriut. Brezi i katërt i serive Mark, Mark V u nxor nga paraardhësi i tij Kontinental Mark IV, duke sjellë një azhurnim të gjerë të dizajnit të brendshëm dhe të jashtëm. Ndërsa shitet vetëm për tre vjet, Mark V është gjenerata më e shitur e serisë Mark, me 228,262 shembuj të prodhuar