Lincoln Continental Mark V 1976< >
<
>

Modeli: Lincoln Continental Mark V

Prodhuesi: Lincoln

Viti i prodhimit: 1976

Zotëruesi: Firdeus Kotarja

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: 

Lincoln Continental Mark V është një veturë personale luksoze e prodhuar nga Lincoln, sektori i Ford Motor Company. Modeli Mark V u prodhua nga viti1977 deri në vitin 1979, në Amerikën e Veriut. Ai ishte brezi i katërt i serisë Mark dhe zëvendësoi modelin e tij pararendës, Continental Mark IV.

Lincoln Continental Mark V u shfaq me një dizajn të ri të jashtëm dhe të brendshëm, duke përmirësuar modelin e mëparshëm. Ai ofronte një pamje më moderne dhe elegante, me linja të qarta dhe forma atraktive. Gjithashtu, brenda makines, Mark V kishte përmirësime të mëdha në aspektin e dizajnit dhe komoditetit.

Edhe pse u shit vetëm për tre vite, Mark V ishte gjenerata më e suksesshme e serisë Mark, duke prodhuar 228,262 mjete. Ky model ishte shumë i preferuar për elegancën, luksin dhe performancën e tij. Ai ofronte një gamë të gjerë motorësh, duke përfshirë motorët e fuqishëm V8.

Lincoln Continental Mark V është konsideruar si një simbol i makinave luksoze të viteve '70. 

  

Anëtarësime