Lincoln Town Car

Lincoln Town Car

Modeli: Lincoln Town Car

Prodhuesi: Lincoln

Viti i prodhimit: 1984

Zotëruesi: Dhurim Demiri

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Lincoln ishte prodhuesi i fundit i makinave amerikane që bëri një zvogëlim të modeleve të saj full-size, i cili në fakt ndodhi vetëm në 1980. Pavarësisht nga tkurrja, ndryshimet në mekanikë lejuan mirëmbajtjen e një sasie të caktuar hapësire në pjesën e prapme të pasagjerëve dhe rritjen e kapacitetit të bagazhit. Në 1981, Town Car u bë një model më vete, ndërsa Continental u ridimensionua në një model mid-size për të zëvendësuar Versajën. Town Car është e pajisur me shumë opsione luksoze. Në fakt është e pajisur, për shembull, me një kompjuter në bord, si dhe një tastierë numerike që u përdor për të hyrë në pjesën e prapme të pasagjerëve.