Mercedes-Benz 380 SL 1983< >
<
>

Modeli:  Mercedes-Benz 380 SL

Prodhuesi: Mercedes - Benz

Viti i prodhimit: 1983

Zotëruesi: Gabriel Kokalar

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: 

Modeli Mercedes-Benz R107 380SL ishte një automjet kabriolet sportiv dy vendësh i prodhuar nga Mercedes-Benz nga viti 1980 deri në vitin 1985. Ky model ishte një pjesë e serisë SL (Sport Leicht), e cila është një ndër seritë më të njohura dhe të dashura të markës Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz 380SL i vitit 1983 ishte një version i veçantë i këtij modeli. Ai ishte i pajisur me një motor V8 me kapacitet prej 3.8 litra dhe me sistem injeksioni elektronik. Motori prodhonte rreth 155 kuaj fuqi dhe transmetuesi ishte automatik.

Shpejtësia maksimale e Mercedes-Benz 380SL ishte rreth 205 km/h, duke e bërë atë një automjet të shpejtë për kohën e tij. Mercedes-Benz 380SL ishte i pajisur me disa karakteristika të avancuara për atë periudhë.

Një nga karakteristikat kryesore ishte sistemi i kondicionimit të ajrit, që lejonte tërheqjen e ajrit të ftohtë në kabinën e automjetit. Gjithashtu, kishte sistem kundër bllokimit të rrotave (ABS), një teknologji e përparuar që ndihmonte në frenimin e sigurt të automjetit. Për sigurinë e shoferit, Mercedes-Benz 380SL i vitit 1983 ishte i pajisur me një airbag, që ishte një novacion i rëndësishëm në atë kohë.

 

Anëtarësime