Mercedes-Benz R107 560SL 1987< >
<
>

Modeli: Mercedes-Benz SL560

Prodhuesi: Mercedes-Benz

Viti i prodhimit: 1987

Zotëruesi: Marius Kararaj

Vendndodhja: Fier

Përshkrim:

Mercedes-Benz R107 560SL është një model legjendar i prodhuar nga kompania gjermane Mercedes-Benz në periudhën nga viti 1971 deri në vitin 1989. Ky model është pjesë e seriës SL (Sport Leicht), e cila është një seri e makinave sportive dhe kabrioletëve të kompanisë.

R107 560SL është një version i fuqishëm dhe i rafinuar i këtij modeli, i cili u prezantua në vitin 1986. Makina është e pajisur me një motor V8 me kapacitet 5.6 litra, që prodhon rreth 227 kuaj fuqi. Në krahasim me versionet e tjera të R107, 560SL ofron performancë më të mirë dhe ka një pamje më moderne.

Ky model është një nga më të preferuarit për koleksionistët shqiptarë dhe ka një histori të gjatë dhe të suksesshme në tregun e automjeteve. Mercedes-Benz R107 ishte një makine kabriolet e afërt me klasën e makinave grand tourer, e cila ofronte një kombinim të shkëlqyer midis performancës, elegancës dhe komfortit.

  

Anëtarësime