Mercedes-Benz W108 280SE 1970< >
<
>

Modeli: Mercedes-Benz W108 280SE

Prodhuesi: Mercedes-Benz

Viti i prodhimit: 1970

Zotëruesi: Krist Bega

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Mercedes-Benz W108 dhe W109 janë modele luksoze të prodhuara nga viti 1965 deri në vitin 1972 (vetëm në Amerikën e Veriut prodhimi ka zgjatur deri në vitin 1973). Konsiderohen si versioni i përditësuar i modeleve W111 dhe W112 fintail sedans. Ky model ka patur shumë sukses në Gjermaninë Perëndimore, në Amerikën e Veriut dhe në Azinë Juglindore. Janë prodhuar gjithsej 383.361 njësi.

  

Anëtarësime