Mercedes-Benz W109 300 Sel 6.3 1970< >
<
>

Modeli:  Mercedes-Benz W109

Prodhuesi: Mercedes - Benz

Viti i prodhimit: 1970

Zotëruesi: Redjon Pajton

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Versioni Mercedes - Benz W109 ose 300 SEL debutoi për herë të parë në vitin 1965, i pajisur me motor tre litrorësh me cilindrat alumini M189 me 170 CV DIN (200 CV SAE) me injeksion mekanik Bosch. Modeli 300 SEL 4.5 u prodhua në veçanti për tregun Amerikan në fillimin e vitit 1970 deri sa u zëvendësua nga modeli W116 në vitin 1972. U prodhuan gjithsej 383.072 njësi. Shtëpia Gjermane e Mercedes-Benz deklaron se në rastin e 300 SEL dhe W109 në përgjithësi, shkronja L nuk do të thoshte Lang (në gjermanisht do të thotë "e gjatë", duke iu referuar hapit të zgjatur në krahasim me 108 SE), por do të tregonte  "Luftfederung", e cila në gjermanisht do të thotë "pezullim pneumatik".

  

Anëtarësime