Morris Minor 1000 1969< >
<
>

Modeli: Morris Minor 1000

Prodhuesi: Morris Motors

Viti i prodhimit: 1969

Zotëruesi: Rando Tefa

Vendndodhja:  Kavajë

Përshkrim: 

Morris Minor është një makinë ekonomike britanike që u prodhua nga Morris Motors nga viti 1948 deri në vitin 1971. Ajo u paraqit për herë të parë në publik në Ekspozitën Motorike të Earls Court në Londër në tetor të vitit 1948, duke tërhequr vëmendjen e entuziastëve të makinave dhe publikut të gjerë.

Dizajni i Morris Minor u udhëhoq nga inxhinieri i talentuar Alec Issigonis, i cili më vonë fitoi akoma më shumë popullaritet për punën e tij revolucionare me Mini-n ikonike. Nën udhëheqjen e Issigonis, Morris Minor u krijua si një makinë e me çmim të arsyeshëm dhe praktike që do i përgjigjej kërkesës për transport të besueshëm.

Gjatë kohës së prodhimit të saj, Morris Minor kaloi nëpër disa iteracione. Modeli fillestar, i njohur si Seria MM, u prodhua nga viti 1948 deri në vitin 1953. Ai kishte një dizajn të dallueshëm dhe madhësi kompakte, duke e bërë atë një zgjedhje tërheqëse për vozitje në qytet.

Në vitin 1952, Morris Minor kaloi në një përditësim të rëndësishëm, duke rezultuar në prezantimin e Serisë II. Ky version solli përmirësime të ndryshme, duke përfshirë një motor më të madh, një dizajn të rindërtuar të brendshëm dhe performancë të përmirësuar. Seria II rezultoi një sukses dhe kishte një prodhim të vazhdueshëm deri në vitin 1956.

Pas Serisë II, Morris Minor evoluoi më tej me prezantimin e Serisë 1000 në vitin 1956. Kjo shënoi një tjetër pikë kthese në historinë e makinës, pasi ajo mori një motor më të fuqishëm me 948cc, një sistem frenimi të përmirësuar dhe përmirësime të ndryshme në kabinë. Seria 1000 u prodhua deri në vitin 1971, duke u bërë versioni më i zgjatur dhe i fundit i Morris Minor.

 

 

Anëtarësime