Opel Calibra 16V 1990< >
<
>

Modeli: Opel Calibra 16V

Prodhuesi: Opel

Viti i prodhimit: 1990

Zotëruesi: Bami Leshi

Vendndodhja: Lushnjë

Përshkrim:

Opel Calibra 16V është një coupe sportive, prodhuar nga viti 1989 deri në vitin 1997. Ajo u prezantua si një pasuese e Opel Mantas dhe u projektua për të qenë një makinë më aerodinamike dhe moderne.

Calibra 16V ishte e pajisur me një motor benzinë 2.0-litër që prodhonte 150 kuaj fuqi. Ajo kishte një kokë cilindri me 16 valve, çka përmirësoi performancën dhe efikasitetin e motorit në krahasim me versionin e saj të mëparshëm.

Një nga veçoritë e shquara të Calibra 16V ishte dizajni i saj i bukur dhe i ulët, çka e bënte një nga makinat më aerodinamike të kohës së saj. Ky dizajn kontribuonte në stabilitetin e makinës në shpejtësi të mëdha dhe ndihmonte në uljen e konsumit të karburantit.

 

Anëtarësime