Pontiac Bonneville

Pontiac Bonneville

Modeli: Pontiac Bonneville

Prodhuesi: Pontiac

Viti i prodhimit: 1968

Zotëruesi: Ermal Saraçi

Vendndodhja: Lushnjë

Përshkrim: Bonneville (i njohur si Parisienne në Kanada deri në 1981), dhe partneri i tij i platformës, Grand Ville, janë disa nga Pontiakët më të mëdhenj të ndërtuar ndonjëherë; në stilet e trupit të kamionçinës ata arritën pak më shumë se 230 inç (5.8 m) të gjatë, dhe me 5.000 paund (2.300 kg) dhe më shumë ishin gjithashtu disa nga makinat më të rënda të prodhuara në atë kohë. Ato u përdorën gjithashtu si bazë për makina të ndryshme të specializuara siç janë kamionët.