Porsche 911 Carrera 4 1990< >
<
>

Modeli: Porsche 911 Carrera 4

Prodhuesi: Porsche AG, Gjermani

Viti i prodhimit: 1990

Zotëruesi: Sotir Çipa

Vendndodhja: Sarandë 

Përshkrim: 

Në vitin 1989, Porsche prezantoi versionin tjetër të ikonës së njohur 911, i cili vazhdoi të mahnitë entuziastët e makinave deri në vitin 1994. Një nga modelet më të preferuara të kësaj gjenerate ishte Porsche 911 Carrera 4, e cila hipnotizoi me dizajnin e saj autentik, duke shfaqur një formë të veçantë me një pjesë të pasme elegante të pjerrët. Carrera 4 jo vetëm që shkëlqente me pamjen e saj tërheqëse, por gjithashtu tejkaloi kufijtë e performancës.

Nën kapak, Carrera 4 e pajisur me një motor të fuqishëm prej 3.6 litra, krijoi një fuqi të impresionshme prej 247 kuajfuqi. Carrera 4 arrinte një shpejtësi maksimale prej 260 km/h dhe mund të shpejtësohej nga 0 në 60 mph (0 në 97 km/h) në rreth 5.4 sekonda, duke treguar aftësitë e saj të shkëlqyera për përshpejtim.

Për të siguruar kontrollin dhe fleksibilitetin më të lartë për shoferët, Carrera 4 ofronte dy opsione transmisioni: manual me 5 marsha klasik dhe automatik Tiptronic.

Me kombinimin e dizajnit të mahnitshëm dhe performancës, Porsche 911 Carrera 4 la një gjurmë të pashlyeshme në historinë e automobilizmit, duke konfirmuar statusin e saj si një makinë sporti të shqyrtuar midis entuziastëve në të gjithë botën.

Anëtarësime