Shelby Cobra (replika)

Shelby Cobra (replika)

Modeli: Shelby Cobra (replika)

Prodhuesi: Ford

Viti i prodhimit: 1964

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim:  Sa herë që shohim rrugës një Shelby Cobra mendimet na çojnë në netët e gjata të verës. Thuhet se Shelby është një model i rallë i  prodhuar në një numër të limituar prej 998 njesi. Por edhe pse e prodhuar në njësi të kufizuara trashëgimia kulturore që ajo mbart e tejkalon numrin e kufizuar të njësive të prodhuara në famën që ajo ka krijuar.

Një Shelby mund ta shihni kudo në rrugët e Mbretërisë së Bashkuar dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ose gjatë eventeve të organizuara për mjetet Retro. Ato janë ndër automjetet sportive të viteve 60’  të detektueshme më lehtë. Popullariteti I akreditohet faktit që në fillimet e viteve 70’ një numër I madh kompanish të vogla kanë prodhuar replika të Cobra 427. Eshtë përllogaritur  që përgjatë këtyre viteve janë prodhuar mbi 60,000 replika.