Volkswagen Golf 2 GTI 1989< >
<
>

Modeli: Volkswagen Golf 2 GTI

Prodhuesi: Volkswagen

Viti i prodhimit: 1989

Zotëruesi: Ervin Kosova

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: 

Volkswagen Golf 2 GTI është një automjet kompakt sportiv prodhuar nga kompania gjermane Volkswagen në periudhën 1983-1992. Golf 2 GTI u prezantua për herë të parë në vitin 1984 dhe u bë shumë popullor për performancat e tij të shkëlqyer dhe për stabilitetin e tij në rrugë.

Golf 2 GTI kishte një motor 1.8 litra me katër cilindra në linjë, i cili prodhonte rreth 112 kuaj fuqi. Kjo ia mundësonte të arrinte një shpejtësi maksimale prej rreth 190 km/h (118 milje në orë) dhe të arrinte 0-100 km/h (0-62 milje në orë) në rreth 9.5 sekonda.

Gjatë viteve 1986-1991, Volkswagen gjithashtu ofroi një version më eksluziv të Golf 2 GTI, i njohur si "Golf 2 GTI 16V". Ky version kishte një motor 1.8 litra 16-valvë me 139 kuaj fuqi, duke i dhënë më shumë performancë dhe ndjesinë e një automjeti të vërtetë sportiv.

 

  

  

Anëtarësime