Zastava 750LE 1985< >
<
>

Modeli: Zastava 750LE

Prodhuesi: Zastava Automobili, ish Jugosllavia

Viti i prodhimit: 1985

Zotëruesi: Damjan Tefa

Vendndodhja:  Kavajë

Përshkrim: 

Modeli Zastava 750, i njohur gjithashtu si "Fićo", është një model ikonik i prodhuar nga kompania jugosllave e makinave Zastava. Ai ishte një version i licencuar i të famshmit Fiat 600 dhe u prezantua për herë të parë në vitin 1955.

Modeli Zastava 750 ishte i njohur për përballueshmërinë dhe lehtësinë e mirëmbajtjes. Ai ishte i përshtatshëm për udhëtimet e shkurtra dhe shërbente si mjet transporti i përditshëm për familjet e vogla.

Modeli Zastava 750 mbetet një ikonë e automjeteve në ish-Bllokun Lindor dhe ka mbajtur një vlerësim të lartë në mesin e koleksionistëve dhe entuziastëve të makinave. Ai simbolizon një periudhë të caktuar në historinë e industrisë automobilistike në rajon.

  

Anëtarësime