DNEPR M - 72 1969< >
<
>

Modeli:  DNEPR M 72

Prodhuesi: MMA ( RUSI)

Viti i prodhimit: 1969

Zoteruesi: Kastriot Llakaj

Pershkrim: M-72 ështe një motor i ndërtuar nga Bashkimi Sovjetik. Konceptuar si një zëvendësim për dy motoçikletat e rënda të përdorura nga Ushtria e Kuqe - TIZ-AM-600 dhe PMZ-A-750, që të dyja kishin performuar jo mirë gjatë Luftës së Dimrit me Finlandën, dhe konsideroheshin si modele të vjetruara. Zëvendësuesi i zgjedhur ishte BMW R 71, i cili ishte refuzuar nga Wehrmacht si një zëvendësim për R 12. Si rezultat i Paktit Molotov-Ribbentrop, procedurat e nevojshme ligjore, politike dhe ekonomike ishin që BMW të siguronte modelin, mjetet dhe trajnimet e nevojshme për prodhimin e motoçikletës së bashku me pjesën anësore. Mjeti është restauruar nga vetë pronari.

Anëtarësime