Harley Davidson Electra Glide FLTH 1981< >
<
>

Modeli: Harley-Davidson Electra Glide FLTH

Prodhuesi: Harley-Davidson

Viti i prodhimit: 1981

Zotëruesi: Sajmir Kacanja

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Trashëgimtar i FL Duo Glide (i lindur në 1958) u krijua si version për distanca mesatare, emri iu dedikua prej starterit elektrik. Në vitin 1966 modeli u azhurnua me prezantimin e motorit të ri Shovelhead, 10% më i fuqishëm se Panhead i vjetër, nga i cili mbajti cilindratën. Në 1969 ndryshime të tjera në diapazon ishin eliminimi i modeleve të raportit të ulët të kompresimit (1970, viti në të cilin u prezantua një model i destinuar për policinë, FLP) dhe futja e frenave të diskut të përparmë (1971). Në vitin 1977 u lançua FLT Tour Glide prodhimi i versioneve me kuti ingranazhesh manuale, ndërsa 1978-a, vit në të cilin festohej 75 vjetori i lindjes së kompanisë Milwaukee,  u prezantua një motor i ri me cilindrat 1340 cm³ (80 inç kub), i cili u bë standard në 1981. Ky version do të jetë baza për modelin Electra Glide 1983 (modelet FLHT dhe FLHTC).

Anëtarësime