Jawa 250/599 (Panelka) 1970< >
<
>

Modeli: Jawa 250/599 (Panelka)

Prodhuesi: František Janecek, Pragë, Çeki

Viti i prodhimit: 1970

Zotëruesi: Lorenc Dhima

Përshkrim: Jawa 250 type 559 (i njohur gjerësisht si Panelka) ishte një motoçikletë standarde e prodhuar nga Jawa Motors nga viti 1962 deri në 1974. Ky model u parapri nga Jawa 250/353 dhe pasardhësi i tij ishte Jawa 250/592.  Ky ishte modeli i parë 250 cc që quhej Panelka. Seria Panelka kishte xhaketën e sipërme të fenerit të shtrirë deri në fund të timonit me një matës shpejtësie ovale në vend të një shpejtësimatës rrethor në pjesën e sipërme të fenerit. Për siguri më të mirë është përdorur kutia e ndërprerës FAB, ndërsa në modelet e mëparshme është përdorur kutia e ndërprerës PAL me çelësa të tipit gozhdë. Ashtu si në modelet e mëparshme, llamba e pasme ishte prej plastike të kuqe të tejdukshme.

Anëtarësime