Moto Guzzi Dingo

20190407 091805

Moto Guzzi Dingo

Modeli: Moto Guzzi Dingo

Prodhuesi: Itali

Viti i prodhimit: 1972

Zotëruesi: Ridi Derhemi

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Motomjeti është restauruar nga vetë zotëruesi dhe në galeri gjenden foto të procesit të restaurimit. Moto Guzzi Dingo është prodhuar nga viti 1963 deri në vitin 1976, në disa versione. Menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore, Moto Guzzi filloi prodhimin e motoçikletave. Gjatë viteve 1950, pothuajse e gjithë industria europiane e motoçikletave ishte në vështirësi për shkak të rritjes së prodhimit të makinave të vogla dhe skuterëve. Mopedat italiane ishin të njohura për dizajnin e tyre sportiv dhe madje edhe italianët e rinj i donin ato. Një Fiat 500 në atë kohë kushtonte 400,000 lira italiane, ndërsa një Moto Guzzi Dingo kushtonte vetëm 80,000 lira.