Tomos 15 SLC 1985< >
<
>

Modeli: Tomos 15 SLC

Prodhuesi: Ish “Republika Federale e Jugosllavisë”, Koper, Slloveni

Viti i prodhimit: 1985

Zotëruesi: Izedin Llukacej

Vendndodhja: Tiranë

Përshkrim: Në Tetor të vitit 1954, qeveria jugosllave filloi të ndërtonte fabrikën Tomos (Tovarna Motorjev Sežana) në Koper, qendra industriale bregdetare e Sllovenisë. Produkti i parë Tomos ishte një motor i quajtur TOMOS Puch SG 250. Kompania u privatizua në vitin 1998 dhe iu shit Hidria, një korporatë private sllovene. 

Anëtarësime