Vespa 50 Special

Vespa 50 Special

Modeli:  Vespa 50 Special

Prodhuesi: Piaggio&Co

Viti i prodhimit: 1975 

Zotëruesi: Eglantin Zeneli

Vendndodhja: Vlorë

Përshkrim: Vespa ështe restauruar plotësisht nga zotëruesi. Nga viti 1969 deri më 1982, Vespa 50 u përqendrua kryesisht në tregun e të rinjve, me disa ndryshime të reja si dritat e përparme dhe të pasme, të cilat u reflektuan në modelin Vespa 50 Special ( një nga modelet më të suksesshme). Forma drejtkëndëshe e dritës dhe e pjesës së hundës që mbulonte tubin ishte praktikisht "e pathyeshme" dhe shumë më e përmirësuar në krahasim me modelet e reja, luksoze 50.