Vespa 50N

Vespa 50N

Modeli: Vespa 50N

Prodhuesi: Piaggio&Co

Viti i prodhimit: 1967

Zotëruesi: Ergys Narta

Vendndodhja: Durrës

Përshkrim: Vespa është restauruar plotësisht nga zotëruesi. Në galeri gjenden foto para dhe gjata procesit të restaurimit. Vespa 50 N (e definuar në zhargon "vespina") "N"(Normale), ka lindur në Pontedera dhe u prezantua gjatë Moto Show në Milano, më 6 Tetor 1963. Konsiderohet si projekti i fundit që mban emrin e Corradino D'Ascanio, inxhinieri i cili ka projektuar prototipin e parë Vespa.